HTML

Naplemente ... A hely...

...de Neked írom. Terveim szerint 40 évesen nyitok egy kávézót. Az addig elkövetkezendő években azonban csak a virtuális világban tudok kellemes perceket szerezni, elsősorban ételek, főleg sütemények, ritkábban italok elkészítésének leírásával. Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem vagyok képzett szakács, cukrász, csak és kizárólag a saját kedvemre főzőcskézek! Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, javaslatot, észrevételt, ötletet, de minden egyes hozzászólást "előmoderálok", csak ezután fog megjelenni az oldalon. Kellemes időtöltést az oldalon!

Friss topikok

Címkék

alma (1) álom (1) barack (2) baracklekvár (1) bolognai (1) bukta (1) csokoládé (1) fagyi (1) finom (1) gomba (1) gyors (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házi (2) házias (2) házilag (1) ízes (1) joghurt (1) karfiol (1) kelt (1) kolbász (1) könnyű (1) krumpli (1) látványos (1) leves (1) linzer (1) málna (2) masni (1) meggy (1) mozzarella (1) narancs (1) paradicsom (1) peres (1) piskóta (1) pite (2) pizza (1) pizzaszósz (1) pogácsa (1) reszelt (1) saláta (1) sós (1) spagetti (1) sütés nélkül (1) szilveszter (1) tészta (1) torta (2) túró (3) vajas (1) zöldség (1) zselatin (1) Címkefelhő

Joghurtos sütemény

2012.09.06. 21:03 Nikimanó

A világ legegyszerűbb süteménye, amit valaha is elkészíthetsz. Nem lesz belőle nagy adag, talán nem is lesz a legtetszetősebb, de az íze kárpótolni fog.

Nem kell más hozzá, mint egy kis pohár joghurt. Ez lesz a mérőeszközünk is, valamint a sütemény "alap íze". Ezen az őszi napon a hűtőben rengeteg őszibarack lapult még, amit képtelenség lett volna megenni, így jutott eszembe ez a süti.

Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 1/2 pohár étolaj, 2 pohár liszt, 1 pohár porcukor, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor.

A fenti hozzávalók az "alap" süteményhez elegendőek. Biztos így is ízletes, de némi gyümölccsel, csokival megbolondítva csak javíthatunk rajta. A hűtőben lapuló barackokat apró, szinte már-már láthatatlan darabokra vagdostam, és felhasználásig citromos vízben hagytam, hogy ne barnuljon meg. Az íze kedvéért, és a lelkemnek is, egy 100 grammos étcsokit is apróra daraboltam, kb. egy kockát három kisebb csíkra. A csoki azért felemelően jó benne, mert amikor még meleg, szinte olvadt állapotában marad meg a süteményben.

Egy tálba beleöntöm a barackos joghurtot, majd az étolajat, utána a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, és sütőport. Ebbe a keverékbe jöhet az összes "egyéb" hozzávaló, ami ebben az esetben a barack, és a csoki.

Az összekevert masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. 175 fokon, légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt készül el.

Amikor kiveszed a sütőből megszórhatod porcukorral, majd pár perc múlva már szeletelhetjük is. A barack szinte lekvárrá olvadt, a csoki még folyékony...

A variációk.

A szívemhez legközelebb a csokis változat áll, bár ennek a sütése figyelmet igényel, mert ha picit is megég, akkor rossz ízű lesz a csoki. Ha mégis megpróbálkozunk vele, akkor vaníliás joghurtot vegyünk, és a tésztába szitáljunk 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és rengeteg aprított csokit.

Banános csokis. Banános joghurt, érett banán, és a tésztába kakaópor, plusz csokidarabok.

Szerencsére a pultok roskadoznak különböző ízű joghurtoktól, így kedvünkre válogathatunk közülük. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a gyümölcsöt apróra kockázva belekeverjük a tésztába, vagy a tetejére tesszük-e. Például az eper összesülve nem szép látvány, míg a tésztába kockázva epres lekvárként jól illik. A színekre is érdemes odafigyelni, mert például a lilás színt engedő gyümölcsök a világos tésztában inkább taszító látványt nyújt, célszerű ezekben az esetekben kakaóporral sötétíteni a tésztát. 

Jó étvágyat hozzá!

joghurtossütemeny.blog.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs gyors joghurt

A bejegyzés trackback címe:

https://naplemente-a-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr914759969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása