HTML

Naplemente ... A hely...

...de Neked írom. Terveim szerint 40 évesen nyitok egy kávézót. Az addig elkövetkezendő években azonban csak a virtuális világban tudok kellemes perceket szerezni, elsősorban ételek, főleg sütemények, ritkábban italok elkészítésének leírásával. Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem vagyok képzett szakács, cukrász, csak és kizárólag a saját kedvemre főzőcskézek! Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, javaslatot, észrevételt, ötletet, de minden egyes hozzászólást "előmoderálok", csak ezután fog megjelenni az oldalon. Kellemes időtöltést az oldalon!

Friss topikok

Címkék

alma (1) álom (1) barack (2) baracklekvár (1) bolognai (1) bukta (1) csokoládé (1) fagyi (1) finom (1) gomba (1) gyors (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házi (2) házias (2) házilag (1) ízes (1) joghurt (1) karfiol (1) kelt (1) kolbász (1) könnyű (1) krumpli (1) látványos (1) leves (1) linzer (1) málna (2) masni (1) meggy (1) mozzarella (1) narancs (1) paradicsom (1) peres (1) piskóta (1) pite (2) pizza (1) pizzaszósz (1) pogácsa (1) reszelt (1) saláta (1) sós (1) spagetti (1) sütés nélkül (1) szilveszter (1) tészta (1) torta (2) túró (3) vajas (1) zöldség (1) zselatin (1) Címkefelhő

Túrótorta sütés nélkül

2012.08.14. 21:09 Nikimanó

A kedvencem, és egyben a leggyorsabb torta, ami látványos, finom, és minden alkalomra tökéletes desszert. Nem olcsó, de kiadós.

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 5 dkg vaj, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 1/2 kg túró, 2 dl tejszín, 3-6 ek. porcukor, vaníliás cukor, 1 cs. Zselatin Fix por, gyümölcs, tortazselé, citrom.

Elkészíteni egyszerű. Fogjuk a babapiskótát, és daráljuk le finomra, vagy egy húsklopfolóval verjük apróra. Két evőkanál cukrozatlan kakaóport szitáljunk bele, és keverjük össze. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük a babapiskótához. Ízlés szerint lehet belekeverni reszelt citromhéjat, esetleg egy fél citrom levét. A túró, és a citrom amúgy is jó párosítás, én sosem hagyom ki belőle.

Előveszünk egy kapcsos tortaformát, és az aljába nyomkodjuk a masszát. Nem szükséges kapcsos tortaformába tenni, lehet szimpla, átlátszó üvegtálban is tálalni, bár ez esetben akár 1/4 kg túró is elegendő lehet, attól függően, hogy mekkora a tál.

Következik a túrós massza elkészítése. Ehhez szükségünk lesz két tálra. Az egyikben felverjük a tejszínt. Ha a tejszín nem ízesített, akkor pár kanál porcukorral keverjük el előbb, és csak utána verjük kemény habbá. A másik tálba tegyük a túrót, porcukrot, fél citrom levét, és a Zselatin Fix port. Villával kicsit átkeverjük, majd kézi mixerrel szépen összekeverjük. Célszerű egy magasabb falú tálat keríteni erre a célra, különben a fél konyha tele lesz apró, túró darabokkal:( Természetesen lehet küzdeni bármilyen zselatinnal, de nekem ez a fajta zselatin fix por jött be, mert nem kell melegíteni, nem kell aggódni, hogy ragacsos lesz.

A túrós masszához óvatosan hozzákeverjük a tejszínt, és a babapiskótás alapra kenjük.

Alapvetően itt be is fejezhetnénk a tortát. Megszórhatjuk szórócukorral, vagy csokireszelékkel, esetleg kakaóporral, és kész is.

Amennyiben látványosabb, és némileg gazdagabb, igazi tortát szeretnénk, akkor válasszunk gyümölcsöt a tetejére. A látvány, és íz érdekében az eper a legjobb választás, de az utóbbi két túrótortám tetejére málna került. Szépen elrendezzük a tortán a málnaszemeket, és már csak arra vár, hogy a tortazselé bevonja, és szép fényével elkápráztassa a vendégeinket. Kivételesen mindegy milyen tortazselét választunk, a használati útmutatónak megfelelően készítsük el. Egy-két perc várakozás után már önthetjük is a tortára. Ne öntsük rá forrón, mert azt a hideg túró nem szereti.

Ha kész, betesszük a hűtőbe, és fél nap alatt szépen megdermed. Tálalás előtt egy késsel "vágjuk" el a tortaforma oldalától, kapcsoljuk ki a tortaformát, és már tálalhatjuk is. A tortaforma alját ne próbáljuk meg eltávolítani, mert a próbálkozás során széteshet az egész torta! Ha nagyon extrán akarjuk tálalni, tegyünk egy szép tálcát a forma alá, és szeleteléshez használjuk tortakanalat, a kést mártsuk langyos vízbe, akkor szépen lehet szeletelni, nem fog a késre ragadni a túró.

Az ízesítésre a fantáziánk korlátlan tárháza adott: lehet a túró közepére is gyümölcsöt tenni, de gazdagíthatjuk csokidarabokkal, és még sorolhatnám. Arra érdemes figyelni, hogy legyen benne egy pici savanykás íz is, illetve ne keverjük össze olyan gyümölccsel, ami elszínezheti a túrót!

Jó étvágyat hozzá!

turotorta.blog.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: túró zselatin málna sütés nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://naplemente-a-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr214712594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása