HTML

Naplemente ... A hely...

...de Neked írom. Terveim szerint 40 évesen nyitok egy kávézót. Az addig elkövetkezendő években azonban csak a virtuális világban tudok kellemes perceket szerezni, elsősorban ételek, főleg sütemények, ritkábban italok elkészítésének leírásával. Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem vagyok képzett szakács, cukrász, csak és kizárólag a saját kedvemre főzőcskézek! Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, javaslatot, észrevételt, ötletet, de minden egyes hozzászólást "előmoderálok", csak ezután fog megjelenni az oldalon. Kellemes időtöltést az oldalon!

Friss topikok

Címkék

alma (1) álom (1) barack (2) baracklekvár (1) bolognai (1) bukta (1) csokoládé (1) fagyi (1) finom (1) gomba (1) gyors (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házi (2) házias (2) házilag (1) ízes (1) joghurt (1) karfiol (1) kelt (1) kolbász (1) könnyű (1) krumpli (1) látványos (1) leves (1) linzer (1) málna (2) masni (1) meggy (1) mozzarella (1) narancs (1) paradicsom (1) peres (1) piskóta (1) pite (2) pizza (1) pizzaszósz (1) pogácsa (1) reszelt (1) saláta (1) sós (1) spagetti (1) sütés nélkül (1) szilveszter (1) tészta (1) torta (2) túró (3) vajas (1) zöldség (1) zselatin (1) Címkefelhő

Gesztenyés-narancsos trüffel, hétköznapiasan:)

2012.08.06. 22:54 Nikimanó

Nem emlékszem rá, hogy mi fogott meg jobban, amikor a fenti trüffel receptjét olvastam: a narancs, a gesztenye, vagy a cukorgolyók:) Ha ismersz, akkor tudod is a választ! Naná, hogy a színes cukorgolyók!

Az eredeti recept itt olvasható:

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/gesztenyes-narancsos-truffel/

Természetesen ennyire nem szeretek egészségesen élni, tehát hétköznapivá varázsoltam. Vettem egy csomag fagyasztott, ízesített gesztenyemasszát. Szép fehér csomagolású, és aranybetűs terméket választottam. Kell egy narancs hozzá, 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, babapiskóta, és lekvár. A lekvár lehet narancslekvár, de az egy drága termék, és általában egyféle van belőle a boltokban, ráadásul a megmaradt lekvár nem fog elfogyni, ezért nyugodtan lehet hozzá hagyományos baracklekvárt használni.  

A gesztenyemasszát kiolvasszuk, egy narancs héját belereszeljük. Azt hiszem itt be is fejezhetnénk, leülhetnénk a konyhába, és már az illatokkal betelnénk! Ezt lehet fokozni a kifacsart narancs levével, amiből kb. 4-5 evőkanállal tegyünk a masszába, majd rumaromával még meglocsolhatjuk, de elég egy kanálnyi belőle. Hozzákeverünk 2-3 evőkanál lekvárt. A masszát majd a babapiskóta fogja összetartani. Ehhez a mennyiséghez egy csomag babapiskóta fele épp elég. Természetesen a babapiskótát össze kell törni. Ízlés szerint lehet finomra aprítani mixerrel, vagy ennek hiányában egy zacskóban egy kemény tárggyal, például húsklopfolóval lehet apróra zúzni. Ez utóbbi folyamat alkalmas feszültséglevezetésre is! 

Innentől kezdve lesz a recept egyedi, és izgalmas, mert ahhoz, hogy formázható masszát kapjunk a mennyiségeket kell változtatni, azaz még narancslét, vagy lekvárt kell hozzá tenni, érzésre. Nehéz megmondani, hogy melyikből kell több, ez látszódni fog.

Ha kész a massza, betesszük hűtőbe, és várunk. Várunk addig, míg a massza egy picit dermed, de legalább 15 percet. Ha letelt a várakozási idő, akkor egy tálkába, vagy pohárba vizet öntök, egy másik laposabb tálba szórócukorkát szórók, és kikészítem a kis papírkosárkákat. Egy teáskanál segítségével kisebb adagokat veszek ki, és vizes kézzel kisebb-nagyobb golyókat formázok, majd a tetejüket a szórócukorba teszem. Kész.

A szórócukorral érdemes óvatosan bánni. Először nagyon kemény, de ha betesszük a hűtőbe a sütit, akkor "vizesedik" a teteje, és a látvány már nem lesz olyan szép. Emiatt javaslom, hogy fogyasztás előtt pár órával készítsük el, és ne hagyjunk másnapra:) De nem is fog maradni. Ebből a mennyiségből kb. 30 apróbb golyó készül el. Ha azt vesszük alapul, hogy a kétéves Botond egymás után legalább 10 golyócskát megevett, akkor készíthetünk két adaggal is:) Nagyon laktató, és gyorsan elfogyó édesség.

A hozzávalók még egyszer: 25 dkg ízesített gesztenyemassza, 1 narancs leve, és héja, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, min. 3 evőkanál narancs-, vagy baracklekvár, rumaroma, babapiskóta, és szórócukor, ami helyettesíthető csokireszelékkel is - egy üzletben már fehércsokiból is láttam. 

Elkészítési idő min. 30 perc.

Jó étvágyat!

gesztenyesnarancsostruffel.blog.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naplemente-a-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr524699246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása