HTML

Naplemente ... A hely...

...de Neked írom. Terveim szerint 40 évesen nyitok egy kávézót. Az addig elkövetkezendő években azonban csak a virtuális világban tudok kellemes perceket szerezni, elsősorban ételek, főleg sütemények, ritkábban italok elkészítésének leírásával. Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem vagyok képzett szakács, cukrász, csak és kizárólag a saját kedvemre főzőcskézek! Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, javaslatot, észrevételt, ötletet, de minden egyes hozzászólást "előmoderálok", csak ezután fog megjelenni az oldalon. Kellemes időtöltést az oldalon!

Friss topikok

Címkék

alma (1) álom (1) barack (2) baracklekvár (1) bolognai (1) bukta (1) csokoládé (1) fagyi (1) finom (1) gomba (1) gyors (1) gyümölcs (1) gyümölcstorta (1) házi (2) házias (2) házilag (1) ízes (1) joghurt (1) karfiol (1) kelt (1) kolbász (1) könnyű (1) krumpli (1) látványos (1) leves (1) linzer (1) málna (2) masni (1) meggy (1) mozzarella (1) narancs (1) paradicsom (1) peres (1) piskóta (1) pite (2) pizza (1) pizzaszósz (1) pogácsa (1) reszelt (1) saláta (1) sós (1) spagetti (1) sütés nélkül (1) szilveszter (1) tészta (1) torta (2) túró (3) vajas (1) zöldség (1) zselatin (1) Címkefelhő

Krumplis tészta házi tésztával

2012.08.04. 23:21 Nikimanó

Minden alkalommal, amikor magamnak kell kitalálnom, hogy mi is legyen az elkészítendő étel, nagy gondban vagyok. Egy étteremben egyszerű a helyzet, felsorolják a választékot, és kész.

Otthon más a helyzet. Gyors, egyszerű, olcsó, de fontos, hogy finom is legyen az étel. Sokszor fogok még hivatkozni arra, hogy gyermekkoromban mennyire szerettem...Vitathatatlanul az egyik legfinomabb étel volt, a krumplis tészta, amihez anyu régen házi tésztát készített.

Elkészíteni egyszerű. Végy egy fej hagymát, apróra kockázd fel. A krumplit kisebb kockákra érdemes felvágni, mert hamarabb elkészül, és amikor puhul szépen szétmorzsolódik. Tudom, hogy valaki úgy szereti, ha teljesen össze van törve a krumpli, én ezzel szemben jobban kedvelem, ha van mibe beleharapni.

A hagymát üvegesre pároljuk kevés olajon, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. Mennyiségtől függően 2-3 teáskanál pirospaprikát keverjünk el az olajos hagymával. A paprikával érdemes óvatosan bánni, mert ha megég, akkor dobhatjuk ki az egészet. Egy kevés vízzel felhígítom a paprikás keveréket, majd visszateszem a tűzhelyre az edényt. A feldarabolt krumplit hozzá öntjük, vizet öntünk alá, majd sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük.

A legfontosabb rész most következhet. Kockatésztát előveszünk, elkészítjük, összekeverjük a krumplival. De csavarjunk egyet a dolgon, és készítsünk házi tésztát. Mialatt a krumpli készül, egy tálba beleteszünk 4 evőkanál krumplit, és üssünk a közepébe 2 tojást, sózzuk meg, majd keverjük össze. Lisztezett deszkán még annyi lisztet adjunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk, amit jó vékonyra nyújtsunk ki, végül apró téglalapokat vágjunk ki a kinyújtott tésztából. A jó vékony 1-2 mm legyen, és ne nagy téglalapok, mert a főzővízben még dagadni fog a tészta. Forró, sós vízben 5-10 perc alatt elkészül.

Nincs finomabb, és alapvetően egészséges étel, legalábbis mesterséges anyagoktól mentes lesz. Ha ügyesen bánunk az időnkkel, és megfelelő sorrendben készítjük el, akkor mosogatással együtt sem lesz több 30 percnél az elkészítése.

Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, fejenként min. 2 közepes krumpli, só, paprika. A tésztához: 2 tojás, 4-6 evőkanál liszt, só.

Savanyú uborkával, vagy tejfölös uborkával fogyasztva egy finom, gyors, és könnyű vacsora is lehet belőle:)


Jó étvágyat hozzá!

krumplisteszta.blog_2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli tészta házi

A bejegyzés trackback címe:

https://naplemente-a-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr84696034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása